Jedno tajemství o kouzlu emailové nabídky, ušetřete své peníze

Nechat si poslat emailovou nabídku předem do vaší elektronické schránky vám může ušetřit nemalé peníze. Moje kamarádka Magda si tak zachránila celých sedm tisíc korun. Drží se totiž jednoduchého pravidla a veškeré nabídky si nechává zaslat předem na email.

Tak tomu bylo i v případě, kdy Magda potřebovala vyměnit kotel. Ten starý už dosluhoval, a tak se po krátkém rozmýšlení rozhodla koupit nový.

Pro ty kteří raději poslouchají audio verze:

Našla si tři firmy, u kterých bylo možné objednat nejen kotel, ale také jeho instalaci.

emailovou_nabidku_JarmilaMlynkova1

Protože byla zkušená už z minulosti, poprosila všechny tři firmy, aby jí poslali emailovou nabídku včetně kalkulace ceny. Magda pečlivě zvážila všechny nabídky a nakonec si vybrala jednu z firem.

Domluva předem je velmi důležitá

„Jsem zvyklá nechat si posílat cenové nabídky předem na email. Vím, že člověk může narazit na různé spekulanty, kteří se nakonec řeknou víc, než bylo původně ujednáno,“ dělí se o své zkušenosti Magda.

Zanedlouho se u ní před dveřmi objevil montér. Okamžitě se pustil do montáže kotle. Ta byla plánována zhruba na týden, avšak nakonec se protáhla.

Magda vzpomíná, „během instalace se objevily nějaké komplikace, proto musel montér pracovat o několik dní déle, než se předpokládalo. Byla jsem velmi zvědavá, jakou částku mi nakonec budou chtít naúčtovat.“

emailovou_nabidku_JarmilaMlynkova2

A přece! Na Magdiny obavy opravdu došlo a závěrečný účet za kotel a jeho instalaci byl vystaven na hodnotu 77 000 Kč, místo domluvených 70 000 Kč. A tak začalo dohadování. Firma chtěla po Magdě zaplatit vyšší sumu s argumentem, že v kalkulaci v emailové nabídce s komplikací nepočítali. Magda se naopak bránila tím, že ani ona to nemohla vědět a že trvá na částce, kterou si dohodli.

Magda cenu v emailové nabídce obhájila

„Byl to tvrdý boj, ale nakonec se mi podařilo uspět a zaplatila jsem opravu jen to, co bylo dohodnuto. Díky tomu, že jsem měla emailovou nabídku předem, nemohli se moc vykrucovat,“ usmívá se Magda.

emailovou_nabidku_JarmilaMlynkova3

Ušetřete díky jednoduchému pravidlu vždy si nechat poslat emailovou nabídku předem stejně jako Magda. Nenechte na vás vyzrát jak prodejce, tak poskytovatele služeb. Dohodnutá cena emailovou nabídkou vždy zůstane dohodnutou. Díky ní můžete ušetřit opravdu nemalé částky.

P.S. Jestli nemáte ještě stažené ,,3 Kroky jak mít víc z výplaty “ stáhněte si je zde.


Emailovou_nabidku_Jarmila_Mlynkova

Jarmila Svátková
Jmenuji se Jarmila Svátková a rozhodla jsem se, že budu moje „tajné fígle, triky“ předávat a učit co nejvíce lidí a šířit je dál. Jsem zakladatelka Školy na peníze a autorka online kurzu Objev svoje peníze. Mým cílem je, aby lidi měli klid, pohodu a peníze už natrvalo.