Efektivní cesta, tip jak ušetřit v domácnosti

Jak ušetřit v domácnosti tip, který vám pomůže, aby jste se cítili jako vítěz. Toto je metoda, která pomáhá rodinám, jak ušetřit v domácnosti peníze. V minulém článku jsem vám dala jednu radu, jak ušetřit v domácnosti, která vás naučila jak neplatit zbytečně za předražené služby. Před nedávnem se mi stal příběh, na kterém vám budu ilustrovat,  jak ušetřit díky tomu, že si sjednáte cenu předem.

Pro ty kteří raději poslouchají audio verze:

Držte se jednoduchého pravidla: Domluvit si cenu předem

Stalo se to před pár týdny, kdy jsem organizovala svatbu a potřebovala jsem zajistit občerstvení pro příchozí hosty. Našla jsem si firmu, se kterou jsem se domluvila, že mi přichystají 50 řízků vepřových, 50 řízků kuřecích a 50 sekanek. Věděla jsem, že jídlo nezvládnu nachystat sama a že firmu potřebuji.

telefonující žena, jak ušetřit v domácnosti, Jarmila Mlýnková

Paní, se kterou jsem si objednávku dohodla, byla velmi ochotná a slíbila mi, že všechno, co potřebuji, připraví a nachystají.

Ještě jsem ji však požádala, aby mě tuto objednávku potvrdila na e-mail a poslala mi i cenu.

Když jsem otevřela e-mail, byla jsem docela překvapená, protože jsem tak vysokou cenu nečekala. Uvedené občerstvení mi nacenili na 9800 korun.

naštvaná žena, jak ušetřit v domácnosti, Jarmila Mlýnková

Když jsem si to spočítala, vycházela mi za jeden 100 g řízek suma 89 korun, což mi připadalo hodně. Začala jsem přemýšlet, jak ušetřit v domácnosti a neplatit zbytečně moc peněz.

Tak jsem tedy tuto nabídku po e-mailu odmítla. Ještě jsem si to raději pojistila tím, že jsem zavolala jejich paní účetní s tím, že se mi zdá tato cena vysoká a že tedy tuto objednávku ruším. Bylo by totiž nepříjemné, kdyby se stalo, že můj e-mail přehlédnou a já bych musela za řízky zaplatit nakonec dvakrát. 

Jak ušetřit v domácnosti, abyste mohli peníze využít na příjemnější věci?

Tím, že jsem dodržela 1. pravidlo domluvit si cenu předem, jsem předešla velkému zklamání a rozhořčení. Velmi doporučuji se tohoto pravidla držet, protože nakonec to dopadlo tak, že jsem tuto službu sehnala u jiné firmy, která mi jídlo dodala za polovinu. Ušetřila jsem 4300,- Kč.

1. Princip: Domluv si cenu předem

P. S. Ta ušetřená suma mi zaplatila část mé letní dovolené. Stačilo jen držet se pravidla domluvit si cenu předem.

Budu ráda, když si na toto pravidlo vzpomenete u každé vaší objednávky. Pokud budete přemýšlet o tom, jak ušetřit v domácnosti, můžou se vám hodit i tyto další rady zde.

dovolená, jak ušetřit v domácnosti, Jarmila Mlýnková

Jarmila Svátková
Jmenuji se Jarmila Svátková a rozhodla jsem se, že budu moje „tajné fígle, triky“ předávat a učit co nejvíce lidí a šířit je dál. Jsem zakladatelka Školy na peníze a autorka online kurzu Objev svoje peníze. Mým cílem je, aby lidi měli klid, pohodu a peníze už natrvalo.