Zde je metoda, která ochrání vaši peněženku když kupujete auto na leasing

Koupit si auto na leasing je velké rozhodnutí. Přeci jen jde o spoustu peněz, proto si člověk musí pečlivě zvážit všechny plusy a mínusy. Také je důležité být ostražitý ohledně výsledné ceny auta. Anička by vám mohla vyprávět.

Anička dlouhou dobu jezdila autem, které podle její rodiny a okolí už přesluhovalo. Dlouho ji přemlouvali, aby si koupila auto nové.

Pro ty kteří raději poslouchají audio verze:

Ale znáte to, jako žena se do aut moc nevyzná a je to veliká investice, proto s koupí otálela. Nakonec se ale přece odhodlala a zašla do prodejny aut. Tam ji přece dobře poradí a odpoví na všechny otázky.

auto_na_leasing_JarmilaMlynkova1

Ochotný prodejce při koupi auta na leasing

V prodejně se jí velmi ochotně ujal prodejce, který ji okamžitě auta předvedl a povyprávěl o nich vše od A do Z. Jedno z aut se Aničce opravdu velmi zalíbilo. Není však z těch, kteří by se do věcí vrhali po hlavě, proto prodejce poprosila, aby jí všechny parametry auta předem poslal do mailu a to včetně kalkulace, na kolik by jí auto na leasing vyšlo a jaká by byla pravidelná splátka leasingu. Prodejce souhlasil.

auto_na_leasing_JarmilaMlynkova2

Anička odešla domů s dobrým pocitem, že si nad celou věcí ještě v klidu popřemýšlí. Záhy ji došel mail s kalkulací a ona si vše pečlivě začala propočítávat.

Anička vzpomíná na aktivního prodejce:

„Prodejce se mnou velmi intenzivně komunikoval přes mail a dokonce byl tak zapálený, že přijel i ke mně domů a dovezl mi nějaké prospekty a doplňující informace.“

Nakonec se odhodlala k velkému kroku a auto na leasing se rozhodla koupit. Prodejce o tom vyrozuměla mailem. Ten ji obratem odepsal, že je to samozřejmě možné, ale že se kalkulačka spletla a výsledná cena bude o 20 tisíc větší.

„Hrozně mě to zaskočilo. Vůbec jsem nepočítala s tím, že by auto nakonec stálo ještě víc. Nejvíc mě naštvalo, že prodejce ani nepřiznal svou chybu a vymlouval se na kalkulačku,“ mračí se Anička.

Neústupnost se vyplatila

V ten moment začala Anička bojovat sama se sebou. Nechtěla si auto na leasing za žádnou cenu vzít dražší, než jí prodejce původně říkal. Na druhou stranu jí ale bylo blbé auto odmítnout, když zabrala prodejci tolik času. Nakonec v ní ale zvítězilo racionální já a s vypětím všech sil prodejci oznámila, že za těchto podmínek o auto nemá zájem.

Anička by si zasloužila zlatou medaili, držela se totiž hned dvou pravidel, které uchrání peníze. Za prvé si nechala nabídku poslat předem na mail, díky čemu se nezavázala k tomu auto koupit za vyšší cenu, a za druhé, nenechala se ovládnout svými pocity a držela se pravidla: Ne není to blbé.

auto_na_leasing_JarmilaMlynkova3

Inspirujte se Aničkou a neplaťte zbytečně víc peněz, jen kvůli tomu, že vám je blbé odmítnout drahou věc. Takové auto na leasing je opravdu finančně náročná záležitost a Anička je do dnes na sebe velmi hrdá, že odmítla nevýhodnou nabídku.

P.S. Jestli jsete si nestáhli 3 Kroky jak mít víc z výplaty, tak najdete ho zde.

Auto_na_leasing_Jarmila_Mlynkova

Jarmila Svátková
Jmenuji se Jarmila Svátková a rozhodla jsem se, že budu moje „tajné fígle, triky“ předávat a učit co nejvíce lidí a šířit je dál. Jsem zakladatelka Školy na peníze a autorka online kurzu Objev svoje peníze. Mým cílem je, aby lidi měli klid, pohodu a peníze už natrvalo.