Jak mně příjmový doklad ušetřil pět tisíc korun

Proč je důležité pokaždé si vzít příjmový doklad. Tento příběh se mi stal před lety, můj syn dělal autoškolu. Málem jsem přišla o 5000,-Kč. Po závěrečné zkoušce přišel domů, byl šťastný, protože autoškolu úspěšně udělal. Když mi však povykládal všechny zážitky ze zkoušky, na závěr mi ještě řekl, že musíme doplatit pět tisíc.

Pro ty kteří raději poslouchají audio verze:

auto, autoškola, líče auto,doklad, řidičský průkaz. příjmový doklad, autoškola, škola na peníze, Jarmila Mlýnková

Hned jsem zpozorněla, protože autoškola se platila nadvakrát, stála celkem deset tisíc, a já jsem věděla, že ji celou zaplacenou už má. Tedy že jsme provedli obě dvě platby. Synovi jsem teda řekla, ať počká, a začala jsem hledat ve svém šanonu, do kterého si schovávám účtenky.

Schovávat doklady se vyplatí

Po chvilce hledání jsem nalezla dva příjmové doklady z autoškoly, každý po pěti tisících. Tady se mi opravdu velmi vyplatilo, že schováváme účtenky a doklady o příjmu. Jinak bych totiž to, že syn i druhou splátku za autoškolu platil, neměla jak dokázat. Nejspíš by mi pak nezbylo nic jiného, než zaplatit dalších pět tisíc. Autoškola by mě teda nakonec vyšla na patnáct tisíc.
Hned jsme tedy zavolali učiteli do autoškoly. Když jsme mu řekli, že máme doklady za obě platby, řekl, že nám věří, že máme autoškolu doopravdy zaplacenou. Nakonec jsme ani nemuseli jet za ním a doklady mu ukázat.

Uschovat si příjmový doklad dokáže ušetřit tisíce

šanon, příjmový doklad, sbírání účtenek, škola na peníze , Jarmila Mlýnková

Opravdu nevím, jak bych zaplacení dokazovala, kdybych tyto příjmové doklady neměla schované. Díky tomu, že mí členové rodiny jsou také naučení mi příjmové doklady a účtenky vždy nosit, ušetřila jsem nemalé peníze. Ušetřili jsme v podstatě pět tisíc, protože bez dokladů bychom museli druhou splátku zaplatit znovu.

3. Princip: Vždy si vem účtenku

Takže doporučuji si účtenky brát všude a schovávat si doklady o zaplacení, protože možná ani netušíte, jak se vám budou jednou hodit. V mém příběhu jsme si ukázali, že se opravdu vyplatí myslet na toto jednoduché pravidlo.

citát, sbírání účtenek, postava , vítězství, plot , škola na peníze, Jarmila Mlýnková

učení, škola na peníz, tipy, Jarmila Mlýnková Další tipy jak ušetřit a mít víc peněz pro sebe naleznete tady.

Jarmila Svátková
Jmenuji se Jarmila Svátková a rozhodla jsem se, že budu moje „tajné fígle, triky“ předávat a učit co nejvíce lidí a šířit je dál. Jsem zakladatelka Školy na peníze a autorka online kurzu Objev svoje peníze. Mým cílem je, aby lidi měli klid, pohodu a peníze už natrvalo.